Holberg-Samfundet


Selskabsliste
Samarbejde
Artikler
Links
Om portalen
Tilbage til forsiden

Detaljeret visning af: Holberg-Samfundet stiftet i 1922

Selskabets formand er: Sune Berthelsen

Kontaktperson: Sune Berthelsen - Formand
Adresse: Ryesgdade 87, 1.th, 2100 København Ø
Telefonnummer: 53540265
Email: suneberthelsen@yahoo.dk

Medlemmer: 74

Medlemsaktiviteter: Sommermøde med generalforsamling i juni og vintermøde omkring Holbergs fødselsdag den 3. december. Ved begge møder er der foredrag om Holbergs forfatterskab.

Årlig kontingent: 100 kr.

Selskabets formål: At udbrede og befæste kendskabet og kærligheden til Holbergs værker gennem en samvirken mellem den videnskabelige forskning og den folkelige interesse.

Selskabets udgivelser: Folder.

Links:
  • Portræt af Ludvig Holberg (1684-1754): Fyldigt og grundigt forfatterportræt af Holberg indeholdende flg. afsnit: Indledning, Biografi, Forfatterskabet, Modtagelse, Forfatterskabets efterliv, Tekstoplysninger og Bibliografi.
    Der kan på web-siden søges på forfatterens udgivelser, som er tilgængelige i fuldtekst, enten som elektroniske kopier af originalerne (faksimiler) eller i almindelige tekstversioner.

  • Holberg Spillene: På velkomstsiden en kort beskrivelse af en sommertradition i Aalborg, hvor der i 1997, 1999 og 2001 er blevet spillet Holberg-stykker med en række professionelle skuespillere. Fyldig information på web-siden med links til: Årets forestilling (2003); Skuespillerne; Instruktøren; Forfatteren (komediedigteren Holberg); Billetsalg (hvor man allerede nu elektronisk kan bestille billetter til forestillingen i august 2003); Foreningen (Foreningen Holbergspillerne), og endelig et link der blot hedder Tak.

  • Forfatterbibliografi: En oversigt over Ludvig Holbergs værker og de forskellige udgaver, der er udkommet i Danmark.

  • Oplysninger om Ludvig Holberg: Oplysninger om forfatteren, litterære anerkendelser (litterære priser) samt henvisninger til yderligere information om forfatteren.