Det Danske Edgar Allan Poe Selskab


Selskabsliste
Samarbejde
Artikler
Links
Om portalen
Tilbage til forsiden

Detaljeret visning af: Det Danske Edgar Allan Poe Selskab stiftet i 2007

Selskabets formand er: Torben Carlsen

Kontaktperson: Torben Carlsen - Formand
Adresse: Hvedevej 38, 2700 Brønshøj
Telefonnummer: 27 29 32 21
Email: formand@poeselskabet.dk

Selskabets hjemmeside: http://www.poeselskabet.dk/

Medlemmer: 25

Medlemsaktiviteter: Vi har hyggelige sammenkomster med bl.a. diskussioner, foredrag, filmforevisninger eller ekskursioner til Poe-relaterede begivenheder rundt omkring i landet.
Årlig kontingent: 100,- kr

Selskabets formål:
- At udbrede og fremme kendskabet til Edgar Allan Poe’s liv, samtid og forfatterskab. Han blev aldrig rigtigt forstået eller anerkendt i sit hjemland, selv om han var en pioner i amerikansk litteratur. Han opfandt detektivhistorien og man kan måske med god ret påstå, at han var den første forfatter, der for alvor mestrede novellegenren.

- At skabe et forum, hvor medlemmerne mødes i en hyggelig og afslappende atmosfære med Poe’s ånd svævende stimulerende over forsamlingen.

- At hædre Edgar Allan Poe ved at udveksle synspunkter og diskutere individuelle værker.

- At forske i Edgar Allan Poe’s liv og virke for derved at opnå større forståelse og indblik i begge dele.

- At gennemgå filmhistoriens Poe-fortolkninger. Lige fra stumfilmens dage har filmindustrien været tiltrukket af Poe's dystre univers. Set i forhold til størrelsen af Poe's samlede værker, er han den mest filmede forfatter.
Selskabets udgivelser: Der udsendes jævnligt elektroniske nyhedsbreve. Et medlemsblad er et stort fremtidsønske.

Andet: Selskabet blev stiftet lørdag d. 20. oktober 2007 i Library Bar på Plaza Hotel i København. Formanden er desuden medlem af The Edgar Allan Poe Society of Baltimore og The Edgar Allan Poe Museum of Richmond, Virginia.
Årsmøde/Generalforsamling afholdes i weekenden tæt på Poes fødselsdag, som er d. 19. januar. Selskabet er desuden synligt på Store Bogdag, Fantasticon og Københavns Kulturnat og vi arrangerer af og til Poe-aftener i LiteraturHaus på Nørrebro i København.