Dansk-Svensk Forfatterselskab


Selskabsliste
Samarbejde
Artikler
Links
Om portalen
Tilbage til forsiden

Detaljeret visning af: Dansk-Svensk Forfatterselskab stiftet i 1995

Selskabets formand er: Helge Krarup

Kontaktperson: Helge Krarup - Formand
Adresse: Carstensgade 64, 1770 København V
Telefonnummer: 33 91 15 07
Email: dsfs@dansk-svensk.com

Selskabets hjemmeside: http://www.dansk-svensk.com

Medlemmer: 175. Der optages kun medlemmer af danske eller svenske forfatterforeninger eller andre, som har ydet en særlig litterær indsats.

Medlemsaktiviteter: Der afholdes 6-8 arrangementer om året.

Årlig kontingent: 150 sek/dkk.

Selskabets formål: At arbejde for udvikling og uddybelse af kontakterne mellem udøverne af litterære professioner i Danmark og Sverige, samt for udvidelse og forbedring af litteraturudvekslingen mellem de to lande.

Selskabets udgivelser: Min førsta, min første (2006), hvor 13 forfattere beretter om deres første bog, oversættelse o.l.

Timmar i Köpenhamn och Malmö, Timer i København og Malmø (2009), hvor 43 forfattere skriver om en time i døgnet i de to byer.

Selskabets litterære kalender 2004 fejrer H.C. Andersen med en samling essays og originale portrætter: hans christian andersen under redaktion af Kristian Carlsson, Gunnar Syréhn og Per Warming

Finns en plats på jorden - Selskabets årsskrift 2003 i serien Nya vintergatan. Med udgangspunkt i et citat af den svenske salmedigter Lina Sandell-Berg ("Ingen er så tryg i fare-Lina") har flere forfattere skrevet essays og lignende kortprosa, tegneren og forfatteren Søren Sørensen har lavet vignetter til. Bogen kan købes for 100, - kr. hos selskabet eller via boghandelen.

På andra sidan bron/På den anden side (af) broen. Samtida dansk-svenska texter. Red.: Bengt Liljenberg et al.Förlag Kolibri 1999.

Andet: Dansk-svensk håndbibliotek
På grundlag af medlemmernes udgivelser har Selskabet opbygget et i sin art enestående dansk-svensk referencebibliotek og med professionel ledelse. Vi ville være meget interesseret i at modtage donationer fra andre selskaber af deres udgivelser.


Links:
  • Sentura: Et magasin for litteratur og levende billeder. Omtaler nye bøger, film og tv-programmer, ligesom der i hvert nummer findes et portræt af en interessant forfatter.

  • Dansk-svensk Forfatterselskab: Yderligere informationer om bl.a. Dansk-Svensk forfatterselskabs aktiviteter og udgivelser.